دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی

دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی

مبنای حقوقی دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی

دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی : تمام بناها و مستحدثات ساخته شده در عرصه و زمین ملک به معنای اعیانی می باشد. معمولاً مالکیت اعیان و عرصه املاک در یک نفر جمع می شود و این دو با همدیگر منتقل می شوند، اما ممکن است در موارد خاصی این دو ملک از یکدیگر جدا شده و متعلق به دو فرد متفاوت شود.

در صورتی که مالک به فرد یا افرادی اجازه دهد تا در ملک خود اعیان ایجاد کنند، فرد مذکور مالک اعیان محسوب می شود. آنها می توانند برای ثبت سند مالکیت اعیانی، به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه نمایند.

وکیل ملکی در تهران؛ املاکی که عرصه ی آن موقوفه است، نمونه ای رایج درباره این موضوع می باشد.

اجاره ملک وقف بلندمدت است و در قرارداد، حق ساخت بنا در زمین وقفی به مستاجر داده میشود. مستاجر در صورت ساخت بنا با هزینه خود و داشتن اجازه رسمی متولی موقوفه مالک اعیانی می شود.

در شرایطی انتقال گیرنده می تواند دادخواست الزام مالک به تنظیم سند رسمی را طرح کند که اعیانی ملک قبلا ثبت رسمی شده باشد و مالک از رسمی انتقال دادن آن استنکاف کند و همینطور مالک آن را از طریق قرارداد عادی منتقل کرده باشد.

طرفین دعوا دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی

خواهان : شخصی است که مالکیت اعیانی به وی منتقل شده است .

خوانده : مالک رسمی اعیانی است.

(اگر بین فروشنده و مالک رسمی آن ایادی و واسطه ی دیگری باشند باید نام همه ی آن ها به عنوان خوانده در دادخواست ذکر شود. در این دادخواست نیازی به ذکر نام مالک عرصه به عنوان خوانده نیست.) مرجع صالح برای رسیدگی ، دادگاه محل وقوع ملک است.

نحوه ی اجرای رأی دادخواست الزام به سند رسمی اعیانی

بعد از قطعیت رای و صدور اجرائیه دادگاه ابتدا به محکوم علیه ابلاغ میکند که ظرف 10 روز پس از ابلاغ برای تنظیم در دفتر خانه حاضر شود. اگر محکوم علیه حاضر نشد با تقاضای سر دفتر نماینده دادگاه در دفتر خانه حاضر میشود و قرارداد انتقال را امضاء خواهد کرد

برخی نکات کلیدی

  • اگر فروشنده غیر از مالک رسمی باشد و مکلف به تنظیم سند رسمی فقط برای ضرر و زیان ها باشد، آن فرد محکوم خواهد شد
  • در صورتی که اعیانی ملک قبلاً به ثبت نرسیده باشد و دارای سند جداگانه نباشد دادخواست الزام به ثبت سند رسمی مسموع نخواهد بود.
  • در صورت نداشتن سابقه ثبتی، در صورت وجود شرایط قانون تعیین و تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی مصوب 1390، مالک اعیانی می تواند از طریق اداره ثبت اسناد، سند مالکیت اعیان را دریافت کند.

الزام به تنظیم سند رسمی اعیانی

مستندات قانونی

  • ماده ی 504 قانون مدنی
  • ماده 39 قانون مدنی
  • ماده 1 قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی
  • ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی
  • ماده 401 مکرر ا.ق.ثبت اسناد و املاک (الحاقی مصوب 1324)
  • رویه ها و نظرات قضایی….
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *