در چه مواردی می توان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟
در چه مواردی می توان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟
در چه مواردی می توان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟ یکی از رایج ترین و بحث برانگیز ترین قرارداد ها، قرار داد های اجاره ای می باشد که روزانه میان افراد منعقد می شود و هر شخصی در زندگی خود حداقل یک بار اقدام به تنظیم آن کرده است. تعریف قرارداد اجاره به این گونه است که: اجاره قراردادی می باشد که مستاجر با پرداخت مبلغ مشخصی به نام اجاره بها به مالک ملک، برای مدت مشخصی مالک منافع ملک می شود و می تواند از آن منافع تا پایان انقضای قرارداد اجاره استفاده کند.
طبق این تعریف، قرارداد اجاره دارای سه رکن اصلی می باشد که آن ها عبارتند از: مستاجر، موجر (مالک ملک) و اجاره بها.
در این نوع قرارداد مانند هر نوع قرارداد دیگری، پس از انعقاد قرارداد، برای موجر و مستاجر تکالیف و حقوقی در مقابل یکدیگر تشکیل می شود. ما در این مقاله قصد داریم به یکی از چالش برانگیزترین موضوعات مرتبط با تکالیف و حقوق ناشی از قرارداد اجاره، یعنی نحوه گرفتن حکم تخلیه ملک بپردازیم.
موارد گرفتن حکم تخلیه مستاجر
- با توجه به اینکه مدت عقد اجاره محدود است پس از انقضای آن در صورت عدم تمدید و عدم تخلیه ملک از سوی مستاجر، موجر می تواند حکم تخلیه را بگیرد.
- در صورتی که مستاجر به مدت ۳ ماه اجاره بها را پرداخت نکند.
- در صورتی که در قرارداد شرط عدم انتقال به غیر شده باشد و مستاجر ملک را به دیگری اجاره داده باشد.
- مستاجر استفاده ناشمروعی از ملک کرده باشد.
چگونگی گرفتن حکم تخلیه مستاجر
در ابتدا موجر باید با مراجعه به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک تقاضای صدور حکم تخلیه را بدهد. پس از صدور حکم تخلیه ۲۰ روز فرصت تجدید نظر خواهی و واخواهی وجود دارد، پس از اتمام این مدت و در صورتی که حکم به نفع موجر صادر شود او می تواند تقاضای صدور اجراییه کند و به مستاجر ۱۰ روز فرصت برای اعتراض داده می شود. چنانچه اعتراضی از سوی مستاجر صورت نگیرد، تخلیه ملک توسط نیروی اجرای احکام یا ضابطین کلانتری محل صورت خواهد گرفت.
دو نوع قرارداد اجاره وجود دارد که آن ها عبارتند از: قرارداد های اجاره غیر رسمی، قرارداد های اجاره عادی. رسیدگی به دادخواست تخلیه ملک برای قرارداد های اجراه غیر رسمی یعنی قرارداد هایی که در دفتر ثبت اسناد رسمی ثبت نشده اند در صورتی امکان پذیر است که دو نفر شاهد ذیل آن را امضا کرده باشند. در غیر این صورت اگر قرارداد اجاره عادی باشد، اعتراض مستاجر به حکم تخلیه ملک وارد نمی باشد و در شرایطی که به آن معترض باشد باید به شکل جداگانه برای تنظیم دادخواست، اقدام نماید. این نکات یکی از مهم ترین نکاتی بود که باید در نظر داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.