وکیل کیفری و دعاوی کیفری

وکیل کیفری و دعاوی کیفری

وکیل کیفری

وکیل کیفری : به طور کلی، وکالت به عنوان یک شغل بخش هایی برای اشتراک دارد.

یکی از این بخش ها وکالت در پرونده های کیفری می باشد.

در وکالت کیفری، وکیل باید دارای تجربه در پرونده های کیفری، از جمله حقوق و تعهدات قانون گذار برای شاکی و متهم باشد.

از جمله، قانون گذار اعمال را جرم می داند و این اعمال در قانون به عنوان جرم تعریف شده است.

وکیل کیفری در این زمینه باید اطلاعات کافی و لازم را داشته باشد، از جمله این که با عناصر جرم (عنصر مادی و معنوی) آشنایی کافی دارد و البته در عین حال از قدرت، اطمینان و شجاعت کافی نیز برای حفظ حقوق افراد برخوردار است.

در مورد پرونده های کیفری، که معمولاً مربوط به زندگی، دارایی و منزلت افراد است و معمولاً استرس و اضطراب بیشتری را برای افراد درگیر ایجاد می کند، حضور وکیل آرامش خاطر را برای موکل ایجاد می کند.

از سوی دیگر، وکیل کیفری باید از قدرت شفاهی کافی برای دفاع از حقوق موکل برخوردار باشد و بتواند دفاع خود را به روشنی و مختصر در دادگاه ارائه دهد.

مواردی مانند قتل، سرقت ، آدم ربایی، جعل، کلاهبرداری و تجاوز جنایات جدی محسوب می شوند که مستلزم حضور وکیل به همراه موکل است. زیرا ممکن است فرد از حقوق خود مطلع نباشد و ضرر کند.

وکیل کیفری در تهران

وکیل کیفری وکیلی است که در پرونده های کیفری تخصص دارد. پرونده های کیفری به مجموعه ای از موارد خاص اطلاق می شود، پس از آن پرونده های قضایی توسط قوه قضائیه و در بیشتر موارد توسط دادستانی تشکیل می شود و جرمی فاش می شود، متهم تحت تعقیب قرار می گیرد و تحقیقات مقدماتی انجام می شود.

وکیل کیفری شخصی است که مدافع فرد متهم به سرقت و فروش اموال دیگران، جعل اسناد، کلاهبرداری، ترک تصرف و سوء استفاده و غیره می شود.

وکلای کیفری نماینده دادستانی، دادگاه کیفری، ارتش و تعزیرات حکومتی هستند.

وکیل کیفری به حساس ترین مشکلات جامعه در زمینه آزادی فردی و حقوق قربانیان می پردازد.

وکیل کیفری چه کسی است؟

در واقع، یک وکیل کیفری، مانند هر وکیل دیگری ، سعی می کند از همه چیز ممکن دفاع کند.

با این حال، وکالت کیفری با وکالت دیگر در زمینه های مختلف حقوق متفاوت است.

وکیل کیفری در حوزه ای فعالیت می کند که ارتباط مستقیمی با حقوق افراد دارد و به دلیل این وظیفه خاص، وکیل کیفری نیز وکیل نامیده می شود. مدافع یک کلمه عربی به معنی حفاظت است.

این اصطلاح به طور خاص برای توصیف وکیل مدافع مظنون یا متهم در مراحل کیفری و دفاع از حقوق آنها استفاده می شود.

بر اساس اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در همه دادگاه ها هر دو طرف حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر شخصی نتواند وکیل انتخاب کند، باید به آن ها فرصت تعیین وکیل داده شود.

صدور محکومیت و سپس کیفرخواست و تعیین نوع مجازات، تصمیم دادگاه و در نهایت اجرای حکم در اجرای احکام است.

مواد مخدر، جرایم مربوط به قاچاق کالا و … ما به طور مختصر مسائل کیفری را توضیح می دهیم.

مهم ترین وظایف وکیل کیفری چیست؟

یکی از وظایف اصلی وکلای کیفری تهیه پرونده است. اگر وکیلی متعهد شده است به عنوان وکیل شاکی عمل کند، باید ادعاهای موکل خود را در شکایتی که ثبت کرده است بیان کند.

در عین حال، آماده سازی دفاعیه وظیفه دیگری است که توسط وکیل کیفری انجام می شود.

وکلای شاغل در این زمینه می توانند از افرادی که تحت تحقیق و اتهام جرم قرار گرفته اند، نمایندگی و دفاع کنند.

به عنوان مثال، وکلای کیفری سوابق کیفری یک فرد متهم به قتل عمد را بررسی می کنند و ارزیابی می کنند که آیا این جرم به طور قانونی انجام شده است تا مشاهدات آن ها منجر به کاهش مجازات شود.

وکلای کیفری همچنین می توانند نقش فعالی در بازجویی و محاکمه ایفا کنند.

حتی در جدی ترین جنایات، عناصری که مجازات مرتکب را کاهش می دهد به همراه شواهد خود به دادگاه ارائه می شود.

موارد مورد بحث محدود به اتهامات قتل نیست.

وکلای کیفری علاوه بر قتلهای عمدی و غیرعمدی می توانند برای دفاع یا تعقیب پرونده هایی مانند سرقت، اخاذی و سرقت در دادرسی کیفری شرکت کنند.

ویژگی های وکیل کیفری

ویژگی های یک وکیل کیفری باید این باشد که دارای تحصیلات آکادمیک کافی در زمینه حقوق، دانش و سابقه کاری کافی و همچنین مهارت ها و توانایی های وی در انجام پرونده ها و دانش دادگاه ها و دادگاه ها و دادگاه های کیفری و همچنین وی به پرونده های کیفری مانند قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با مواد مخدر، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر قوانین مربوط به این حوزه ها مسلط باشد.

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، به دلیل برخورد وکیل کیفری با پرونده های کیفری و قوانین جزایی سختگیرانه که باعث حساسیت عاطفی می شود و به دلیل دشواری و خشونت پرونده های مختلف کیفری ، وکیل کیفری باید از ظرفیت کافی برخوردار باشد و برای برخورد با چنین مواردی از روحیه بالایی برخوردار باشد.

مزایای استفاده از وکیل کیفری

وکلای دادگستری در بیشتر پرونده های قضایی می توانند حتی در غیاب موکل خود وکالت کنند و به نمایندگی از وی در پرونده های کیفری شرکت کنند.

پرونده های کیفری از شمول این قانون خارج شده و مستلزم حضور متهم است و وکیل کیفری می تواند با تکمیل تحقیقات اولیه و محاکمه وارد میدان شود.

زیرا فقط شخص متهم به جرم می تواند مسئولیت شخصی را بر عهده بگیرد و هیچکس نمی تواند از طرف او این کار را انجام دهد.

وکیل می تواند شکایت را بررسی کرده و در جرمی که موکلش متهم است مطابق اقدامات قضایی در اداره پلیس و دادستانی و همچنین مجازات وی تجدید نظر کند.

استفاده از حضور وکیل کیفری در پرونده های کیفری نه تنها دلیلی برای حفاظت بهتر در دادگاه ها است، بلکه ممکن است به نحوه ارائه تجدیدنظر، نوع تجدیدنظر و زمان تجدیدنظر بستگی داشته باشد و اقدامات حفاظتی مناسب به عنوان مثال، مهم است که چگونه یک لایحه را آماده کنیم و چگونه شکایت کنیم.

یک نکته مهم، که در این عملکرد بسیار ویژه است، این است که اگر پرونده کیفری دارید، فقط یک بار می توانید آن را تشکیل دهید و امکان تشکیل مجدد آن وجود ندارد.

این باعث آسیب های جدید می شود و حتی زمان از دست رفته را از بین می برد

. داشتن یک وکیل کیفری صالح به شما کمک می کند تا در اسرع وقت شکایت کرده و به پرونده های خود رسیدگی کنید.

تفاوت سرقت حدی  و سرقت تعزیری از نگاه یک وکیل کیفری

برای سرقت حدی سه شرط لازم است:

1- سرقت مشمول مجازات باید به گونه ای مرتکب شود که صاحب ملک متوجه عمل سرقت اموال خود نشود، به طوری که اگر سرقت با اطلاع صاحب ملک انجام شود دارای مجازات نخواهد بود.

2- خروج اموال از حرز به همراه هتک حرز از دیگر شرایطی می باشد که مال به وسیله سارق یا همکارانش از حرز خارج شده باشد.

زیرا هرز مکانی مناسب به منظور نگهداری اموال می باشد.

3- سرقت در سال قحطی انجام نشود.

اگر سارق شرایط لازم برای انجام حد را نداشته باشد، قاضی دادگاه او را بر این اساس مجازات می کند.

بنابراین، هر سرقت تعزیری است، مگر اینکه محدودیت آن ثابت شود، زیرا سرقت تعزیری هیچ شرطی جز قوانین کلی ندارد.

چگونه جرم خیانت در امانت توسط وکیل کیفری اثبات می شود؟

در مورد چگونگی اثبات جرم خیانت با وکیل کیفری برای یک نهاد قضایی و نحوه یافتن محاکمه و قاضی و مجازات آن، باید تشخیص داد که همانطور که در تعریف جرم خیانت بیان شده است.

چندین عنصر باید در این جرم مورد توجه قرار گیرد:

  • عنصر مادی :  اگر توقیف اموال یا از دست دادن اموال یا استفاده از آن بدون مجوز است، تحت همه این شرایط مرتکب جرم خیانت می شود.
  • شرایط ارتکاب جرم : تملک اموال، بدین معنی که اموال به شخص سپرده شده است.
  • عنصر معنوی : منظور از سوء نیت عمداً انجام دادن عمل تصرف، استفاده، از دست دادن اموال مشروط به اعتماد، و همچنین قصد و اراده برای آسیب رساندن به دیگران است. به همین دلیل ، سوء استفاده از اموال امانتی همراه با سوء نیت باعث مسئولیت کیفری می شود.

مزایای استفاده از وکیل کیفری برای شکایت از شهادت دروغ

شکایت از شهادت دروغ معمولاً زمانی مطرح می شود که بر اساس چنین شهادت دروغی، کیفرخواست علیه شخصی مطرح شود، یا شخصی از حقی محروم شود، یا ثابت شود که این حق به عهده دیگری است،

بنابراین نیاز به تحقیقات بهتر و تعقیب کیفری جدی است که یک شکایت مناسب توسط یک وکیل واجد شرایط رسیدگی شود که با اظهارات قوی و دلایل متناسب با قانون می تواند در اجرای حق شاکی موثر باشد.

راههای اثبات استفاده از مشروبات الکلی از دیدگاه وکیل کیفری

استفاده از مشروبات الکلی را می توان با 3 روش با گرفتن وکیل کیفری ثابت کرد:

  • اعتراف
  • شهادت
  • علم قضایی

اعتراف : لازم به ذکر است که مصرف کننده الکل باید بالغ، پیام رسان و آزاد باشد و همچنین از تصمیم و موضوع نوشیدن الکل غافل نشود، در غیر این صورت محدودیتی برای وی ایجاد نمی شود.

در مورد جهل، حتی اگر مرتکب از حکم مطلع باشد اما ممکن است نداند مجازات عمل انجام شده چیست، اظهار بی اطلاعی زمانی پذیرفته می شود که خلاف آن ثابت نشده باشد.

اعتراف طبق ماده 164 قانون مجازات مصوب 1392؛ بدان معناست که “اخبار شخصی به انجام جرم توسط خود است” و اعتراف باید شفاهی یا کتبی باشد و در مورد عذرخواهی باید با یک فعل، حتی یک اشاره انجام شود و در هر صورت باید واضح و بدون ابهام باشد و طبق ماده 167 قانون اعتراف باید معتبر باشد و اعتراف کننده مطابق ماده 168 قانون مذکور باید عاقل، بالغ، پیام رسان و آزاد باشد و اعتراف تحت اکراه و شکنجه یا آزارهای روحی و جسمی هیچ ارزشی ندارد و اعتبار ندارد.

نحوه تشکیل پرونده کلاهبرداری توسط وکیل کیفری

اتهام کیفری کلاهبرداری باید در محل ارتکاب جرم به دادگاه عمومی و انقلاب معرفی شود.

محل وقوع جرم به اتهام کلاهبرداری محلی است که اموال شاکی توسط متهم به دست آمده است.

در شکایت کلاهبرداری توسط وکیل کیفری نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:

  1. وظیفه شاکی است که اقدامات متهم را اثبات کند. یعنی شاکی باید ثابت کند که متهم برای فریب شاکی از دروغ و وسایل فریبنده استفاده کرده است؛ به عنوان مثال، مدعی باید ثابت کند که فرد به عنوان پزشک آمده بوده است و از مقام قضایی بخواهد که در این زمینه از مراجع ذیصلاح استعلام کند.
  2. مدعی باید ثابت کند که مالک آن ملک بوده و این اموال توسط متهم تملک شده است، به عنوان مثال، برای اثبات اینکه چک برای متهم صادر شده و توسط متهم دریافت شده است یا اینکه وی در حساب متهم واریز پول کرده است.

آیا رابطه غیرقانونی توسط وکیل کیفری اثبات می شود؟

البته این جرم را می توان با تصدیق شهادت قاضی و آگاهی قاضی ثابت کرد، اما گاهی شواهدی مانند چاپ مکالمات، پیامک ها و تصاویر، فیلم و صوت در مورد رابطه زن و مرد که ازدواج نکرده اند و بین آنها رابطه عاشقانه یا جنسی نشان می دهد در مواردی که رسانه های جمعی مانند تلفن، تلفن های هوشمند، رایانه و شبکه های مجازی مانند؛ تلگرام، اینستاگرام و….  اسنادی برای اثبات این موضوع هستند، این را می توان با به دست آوردن وکیل کیفری نیز اثبات کرد

چه موقع به وکیل کیفری نیاز داریم؟

معمولاً افراد وقتی مشکلی قانونی دارند به وکیل مراجعه می کنند، اما مشکلات حقوقی همیشه مانند هم نیستند.

در برخی موارد، ماهیت مشکل حقوقی به گونه ای است که می توان علیه افرادی که نسبت به دعاوی حقوقی حساسیت بیشتری دارند و مربوط به حیثیت یا جان و مال افراد است، جرمی مرتکب شد، در چنین مواردی افراد احساس نیاز به این کار می کنند.

وکلای کیفری به آنها آرامش بیشتری بخشیده و بتوانند از حقوق خود به درستی دفاع کنند.

وکیل کیفری افرادی هستند که در پرونده های جنایی تخصص دارند.

این وکلا بهتر می توانند از حقوق موکلان خود دفاع کنند. فرقی نمی کند که موکل شاکی باشد یا متهم، در هر دو مورد وکلای کیفری می توانند از تجربیات خود برای هدایت پرونده در مسیر درست و کمک به قضات در قضاوت استفاده کنند.

اتهامات کیفری شامل کلاهبرداری، خیانت، سرقت، قتل، جعل و موارد دیگر است.

پرونده کیفری شامل چه چیز هایی است؟

موارد کیفری مواردی هستند که مربوط به اعمال و رفتارهایی است که قانون آن رفتار را مشمول مجازات کرده است و مجازاتی برای آن تعیین نموده است.

در حالی که در پرونده های کیفری، موضوع دعوا برای ارتکاب جرم نیست، بلکه مربوط به اختلافات دیگر از جمله قراردادها، امور مالی و غیره است.

پرونده های کیفری متداول در دادگاه های کیفری شامل سرقت، کلاهبرداری، داشتن مشروبات الکلی و مواد مخدر، پرونده ها و ضرب و شتم خیابانی، اخاذی، خیانت در امانت، صدور چک های بدون امنیت و موارد مشابه است.

از آنجا که پرونده های کیفری مربوط به ارتکاب جرایم است، قبل از محاکمه در دادگاه در دادسرا محاکمه می شود.

در این مرحله به اصطلاح تحقیقات مقدماتی در مورد ارتکاب یا عدم ارتکاب به جرم بررسی می شود. سپس دادگاه کیفری در این زمینه حکمی صادر می کند. دادگاه های کیفری نیز به دو دسته تقسیم می شوند:

دادگاههای کیفری (1) و دادگاههای کیفری (2)، که جنایاتی با اهمیت عمده هستند، مانند قتل، تجاوز، زنا، در دادگاه کیفری (1)، و سایر جنایات در دادگاه کیفری دوم بررسی می شود.

وکیل متخصص در پرونده های کیفری چه ویژگی هایی دارد؟

همانطور که گفته شد، برخی از وکلا در پرونده های کیفری تخصص دارند، زیرا این وکلا به طور خاص بر پرونده های کیفری متمرکز هستند، معمولاً بیشتر با مراحل کیفری آشنا هستند و از حقوق متهم و شاکی آگاهی کامل دارند.

از سوی دیگر، برخی از وکلا پس از دریافت مدرک کارشناسی، تحصیلات تکمیلی، یعنی. مدرک کارشناسی ارشد و دکتری در حقوق دارند، و این باعث می شود آن ها بتوانند با ترکیب تجربه و تخصص به خوبی از پرونده های کیفری دفاع کنند.

وظایف وکیل کیفری

هنگامی که اشخاص به عنوان متهم یا شاکی یکی از طرفین پرونده کیفری هستند که باید در دادگاه کیفری مربوطه مطرح شوند یا در حال رسیدگی است. با توجه به اهمیت بحث در مورد پرونده های کیفری و این واقعیت که هر پرونده کیفری فقط یکبار در دادگاه رسیدگی می شود و با صدور حکم نهایی، حتی در صورت ارائه شواهد جدید، امکان تجدید نظر و بازگشایی پرونده وجود ندارد …

بنابراین، هر دو طرف باید نهایت تلاش خود را برای حصول اطمینان از این که حکم به نفع آنها است انجام دهند و برای این منظور، مشورت و ارائه شواهد در مورد وکیل مجرم مجرب و دارای صلاحیت و انتخاب وی به عنوان وکیل کار بسیار خوبی است.

وکیل کیفری با مطالعه پرونده و همچنین بررسی وضعیت و اظهارات موکل خود به حصول حکم مورد نظر کمک می کند و در جلسه دادگاه به همراه موکل خود و همچنین قبل از هر جلسه در مورد مسائل و نیازهای احتمالی شرکت می کند. همه این اقدامات همراه با تخصص و دانش وکیل کیفری در پرونده های کیفری و قوانین جزایی منجر به صدور حکم مطلوب تری از سوی دادگاه و احقاق حقوق موکل می شود.

حقوق وکیل کیفری بسته به نوع پرونده و همچنین پیچیدگی آن و همچنین میزان تجربه و دانش وکیل ممکن است متفاوت باشد. نتیجه پرونده های کیفری به طور کلی مهمتر از مسئله مالی است و در نهایت بهتر است افراد با وکیل کیفری موافقت کنند تا اینکه تنها در دادگاه حاضر شوند. با توجه به اهمیت پرونده های کیفری و ارتباط مستقیم آن با جان، مال و منزلت اشخاص در مواردی که افراد متهم به ارتکاب جرایم سنگین هستند و امکانات مالی لازم برای استفاده از خدمات وکیل را ندارند. دادگاه از کانون وکلای دادگستری می خواهد که معاون وکیل متهم را تعیین کند و کانون وکلا یکی از وکلای موجود را برای دفاع از حقوق متهم معرفی کند.

سابقه وکیل کیفری

قبل از امضای قانون با وکیل کیفری، حتماً در مورد سوابق و تجربیات وکیل مورد نظر و پرونده های قبلی وی، همچنین میزان تحصیلات و صلاحیت وی و دقت وی به عنوان وکیل کیفری تحقیق کنید. همچنین قبل از محاکمه با وکیل کیفری مشورت کنید، زیرا بسیاری از افراد پس از محاکمه به دنبال یافتن وکیل کیفری هستند و محاکمات اولیه به دلیل اظهارات غلط و ناآگاهی آنها به نتیجه نامطلوبی منجر می شود و در این موارد به این دلیل که پرونده به اشتباه تشکیل شده است و حل آن امکان پذیر نیست و حصول حکم مورد نظر غیرممکن یا دشوار است، وکیل کیفری پرونده آن ها و وکالت آن ها را معمولا نمی پذیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *