تصرف عدوانی چیست؟ وکیل تصرف عدوانی

تصرف عدوانی

تصرف عدوانی

تصرف عدوانی: اگر شاکی تصرفات قبلی را در مورد حق موضوع و منبع پرونده و ادعای علیه متهم برای استفاده عملی و مادی یا در اختیار داشتن شیء یا حقی که برای آن درخواست شده است، دعوای تصرف است.

به در این راستا، قانونگذار به مالک سابق املاک و مستغلات، که اموال خود را به طور عدوانی از دست داده است، اجازه می دهد بدون نیاز به ذکر دلایل مالکیت، به دادگاه مراجعه کند، فقط دلایل مثبتی را برای تصرف های قبلی، بسته به مورد تصرف فعلی یا حذف آزار و اذیت و ممانعت از قانون ذکر می کند.

قانونگذار، در مقررات مدنی و کیفری (به عنوان مثال ماده 690 قانون مجازات اسلامی) به مسئولیت مدنی و کیفری برای تصرف عدوانی اموال پرداخته است.

دعوای تصرف عدوانی:

مطابق ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی، دعوای تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه شخص دیگری بدون رضایت وی، اموال غیرمنقول را از تصرف خود خارج کرده و ادعای خود را نسبت به آن دارایی مطالبه می کند.

در این مورد، مالک مجبور نیست مالکیت خود را اثبات کند، اگرچه ممکن است که مالک همان مکان باشد.

حق مالک قانونی است و متصرف عدوانی محکوم می شود.

آیا دادگاه بدون ورود به امر مالکیت به این اعتراض رسیدگی می کند؟

در صورت محکومیت، متهم به لغو تصرف عدوانی محکوم می شود و در صورتی که تصرف قبلی و ضعف تصرف شاکی اثبات نشود، حکم بیحقی صادر می شود، حتی اگر شاکی مالک محل باشد.

بر اساس ماده 162 قانون آیین دادرسی مدنی، وجود فقط سند مالکیت مستلزم صبر، تصرف و مشروعیت مدعی است، اما در غیر این صورت ادعای تصرف از ادعای مالکیت جدا است و مدعی می تواند دعوایی برای دارایی حتی در صورت محکومیت ایجاد کند و او می تواند در این دعوا پیروز شود.

تشکیل پرونده تصرف و پیامدهای آن:

مرجع ذیصلاح: مطابق ماده 12 قانون آیین دادرسی مدنی، دعوای تصرف در دادگاه محل ملک مطرح می شود، حتی اگر خوانده مقیم محل نباشد. اگر از نظر تقویم، از نظر صلاحیت غیرمالی باشد، در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است، در غیر این صورت تحت صلاحیت دادگاه عمومی است.

پیامدهای دعاوی برای تصرف:

شخصی که برای تصرف مطرح کرده است، می تواند ادعای مالکیت کند، حتی اگر در پرونده تصرف محکوم شده باشد.

این مطابق مفاد ماده 163 قانون آیین دادرسی مدنی است.

بر اساس این ماده، اگر شخصی در مورد مالکیت یا اصل حق ارتفاق یا استفاده شکایت کرده باشد، دیگر نمی تواند برای تصرف عدوانی و ممانعت از حق طرح دعوا شکایت کند.

وکیل تصرف عدوانی:

با توجه به موارد فوق، مالک واقعی ملک در موارد عدوانی می تواند ضررهای زیادی را متحمل شود، بنابراین برای جلوگیری از این ضرر ناشی از تصرف و صرف کمترین زمان، بهتر است با یک وکیل ملکی در تهران که با تجربه و متبهر است، مشورت کنید؛ زیرا با تجربه ای که دارد، میتواند از حقوق شما دفاع کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *